We hebben GOUD!

Spanish International
De Spanish International Challenge werd gehouden in La Nucia (Spanje).
Het toernooi begon voor mij op 17 juni. Ik speelde de mix met Brian Wassink en de dubbel speelde ik met Imke van der Aar.

In de mix kwam ik tot de tweede ronde. Daar had zeker meer ingezeten, maar we hadden een beetje ‘pech’ met de loting. We troffen namelijk al vroeg de Engelsen. Een sterk mix-duo! Zij zijn uiteindelijk tweede geworden.

In de dubbel speelden we de eerste ronde tegen Spanjaarden, deze wonnen we met 21-11 en 21-14. De tweede ronde moesten we tegen Russen en deze wonnen wij met 21-19 en 21-11. In de kwartfinale moesten wij tegen een Zwitsers paar. Deze wedstrijd kwamen we moeilijk op gang. In de tweede set zetten we een tandje bij en wonnen we uiteindelijk in 3 sets (met 18-21, 21-10 en 21-12). In de halve finale kwamen wij wederom Spanjaarden tegen. We wonnen in slechts twee sets, met 21-11 en 21-16, en waren door naar de finale!
In de finale stonden we weer tegenover een duo Spanjaarden. Wij wonnen de finale met 21-11 en 21-19.
Onze eerste winst samen op Internationaal niveau is een feit! We hebben goud!

Final 4 in Denemarken
Zaterdagnacht (19 juni) vloog ik terug naar huis vanuit Spanje (na de Spanish International) en maandagochtend (21 juni) mocht ik gelijk weer doorvliegen naar Copenhagen voor de Final 4.

Tijdens de Final 4 strijd je in slechts 2 dagen om het landskampioenschap in Denemarken.
Op dinsdag 22 juni speelden wij (TSS) de halve finale tegen de uiteindelijke kampioenen Skovshoved. Wij verloren deze wedstrijd met 5-1. Je speelt in totaal 9 wedstrijden, maar wie het eerst bij de 5 komt, heeft gewonnen. Helaas kon ik het team niet helpen aan een punt.
De volgende dag speelden we voor brons. We speelden dit keer tegen VEB.
Er waren een hoop spannende wedstrijden. Uiteindelijk wonnen we met 5-3 en werd het bronzen plak voor ons dit jaar.

Nu komt er een trainingsblok van 5 weken aan, waarin ik mij ga voorbereiden op het laatste toernooi van dit seizoen, en dat is de Denmark Challenge. Het toernooi wordt gehouden in Esbjerg en deze vindt plaats van 5-8 augustus.
Na dit toernooi heb ik 3 weken vakantie. Dus: Voor nu even doorknallen, hopelijk kunnen we het seizoen goed eindigen en daarna genieten van een welverdiende vakantie!

Meer blogs

Een mooie terugblik op 2022 en vooruitzichten voor 2023

Er is een nieuw jaar aangebroken, met veel mooie vooruitzichten. Maar ook zijn er mooie resultaat doelen...

Lees meer
Op weg naar de Olympische Spelen 2024 Parijs!

Achter de schermen wordt er bikkelhard gewerkt aan mijn grote droom: De Olympische Spelen 2024 in Parijs....

Lees meer
Een volle, maar spannende en leuke maand op komst!

De aankomende tijd zal ik - tot aan het einde van het jaar - met Imke van der Aar samen spelen. Een reeks...

Lees meer