Over Alyssa

Mijn naam is Alyssa Tirtosentono (29 mei, 2000). Selectiespeelster badminton (nationale seniorenteam). In mijn (jeugd) carrière heb ik al wat mooie resultaten behaald, zoals de kwartfinale Wereld Jeugdkampioenschappen in Indonesië (2017) en een zilveren plak in het gemengd dubbel op de Europese jeugdkampioenschappen (2018).
Lengte: 170 cm
Geboorteplaats: Den Haag
Nationaliteit: Nederlands (Javaanse roots)
Geboortedatum: 29 mei 2000

Hoe het begon

Ik ben begonnen met badminton op mijn 6e, bij BC DKC in Den Haag. Mijn familie zat ook in de badminton en zo ben ik er ook ingerold. Op mijn 5e sloeg ik al mijn eerste shuttle in de huiskamer. Mijn opa maakte een shuttle vast aan een draadje, en zo moest ik iedere keer de shuttle proberen te raken. Mijn liefde voor de sport is dus al op vroege leeftijd ontstaan. Ik vind het spel mooi, snel, hard en dynamisch.

Gescout op jonge leeftijd

Op mijn 13e werd ik gescout en mocht ik meetrainen bij de BAZH (Badminton Academy Zuid-Holland). Hier heb ik vervolgens vijf jaar getraind. Sinds mijn 15e heb ik altijd in de nationale jeugdselecties gezeten. Nu zit ik ondertussen al twee jaar bij de nationale selectie. 

Olympische Spelen 2024: Parijs

Op dit moment train ik 10 keer per week. In de weekenden speel ik meestal competitie in Nederland of Denemarken. Naast de competities speel ik ook toernooien (ongeveer 15 per jaar). Dit kost veel tijd, maar dit alles doe ik om mijn droom waar te maken: Olympische Spelen 2024 in Parijs. 

Momenteel zit ik in het traject voor de Spelen. Om dit te bereiken moet ik een hoop internationale toernooien spelen, om punten te verzamelen voor de wereldranglijst. Mijn positie op de wereldranglijst bepaalt welk toernooi ik kan spelen. Om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen moet ik in de top 16 staan. Op dit moment sta ik op plaats 81 (damesdubbel) van de wereldranglijst.

Merchandise

Shop nu onze merchandise via onze partner Online Badmintonwinkel

De items zijn beschikbaar voor dames en heren, en in alle maten verkrijgbaar. En het leukste: Ieder item is voorzien van mijn handtekening én de logo's van mijn partners. Scoor nu jouw wedstrijdshirt, hoodie of misschien wel allebei!